Kukljica

Malo slikovito mediteransko mjesto na krajnjem jugoistoku otoka Ugljana mjesto je  polaganog tempa i istinske ljepote.

 

Kukljica se često naziva vratima Parka prirode Telašćica i NP Kornati. Generacijama je vezana uz more, pomorstvo i ribarstvo, a u novije je vrijeme sve omiljenije odredište mnogobrojnih turista kako nautičara i izletnika, tako i obitelji s djecom, mlađih i starijih gostiju.

 

Staru jezgru mjesta s izvornim primjerima pučkog graditeljstva od turističkog naselja Zelena punta dijeli velika prirodna uvala sa zaštićenom lukom uvijek punom ribarskih i izletničkih brodova, jahti i jedrenjaka.  

 

Kukljica svojim gostima nudi i jedinstvenu turističku atrakciju: svake godine na dan 5. kolovoza za blagdan Gospe Snježne održava se tradicionalna procesija brodovima do crkve Gospe Snježne u prolazu Ždrelac, koja potječe iz 1514. godine.

 

Osim u suncu, kristalno čistom moru i očuvanoj prirodi posjetitelji mogu uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi mjesta, osobito u ribljim specijalitetima domaćem vinu, maslinama i maslinovu ulju, a nezaobilazan je i zabavni dio popraćen raznim sportskim i zabavnim događanjima.

Kontakt

Ljiljana Bilan
Kukljica 73
23271 Kukljica
lilli.bilan@gmail.com
Telefon/Mobitel:
00385996950388 / 0038523373387

Kukljica

Pročitaj detaljnije


Izjava o Privatnosti
Politika kolačića